Agrobest Grup, Growtech'te İz Bıraktı

Agrobest Grup, Growtech'te iz bıraktı

Agrobest Grup, dünyanın önemli tarım fuarlarından olan Growtech Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı'nda bu yıl da yerini aldı. Antalya'da 125 ülkeden yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda Agrobest Grup ve bağlı şirketlerin ürün grupları büyük ilgi gördü.

Agrobest Grup ve ABG Enternasyonel'in bitki koruma ürünleri, AD Rossen Seeds'in hibrit tohumu çeşitleri, United Biotics'in bitki besleme ve biyolojik bitki koruma çözümleri ve Sency Fresh'in hasat sonrası depolama çözümleri, tarım paydaşlarına tanıtıldı. Dünya tarımının güncel ihtiyaçlarını karşılayan Agrobest Grup çözümleri, fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü.

Agrobest Grup'un ziraat mühendislerinden oluşan uzman ekibi, dünyanın dört bir yanından gelen üreticilere, yüksek verim ve kaliteli ürün için güçlü çözüm yollarını anlattı.

4 gün süren fuarda yerli ve yabancı çok sayıda firma yöneticisi, Agrobest Grup standını ziyaret etti. Birleşik Krallık İş ve Ticaret Bakanlığı (DBT) tarafından organize edilen Tarım Teknolojileri Ticaret Heyeti'nde yer alan firmalar ile Agrobest Grup yöneticileri arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Yapılan karşılıklı görüşmelerle yeni iş birliklerinin temelleri atıldı.

“Agrobest Grup’a yönelik ilgi büyüyor”

Ulaslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Ayşe Körükmez, Growtech fuarında yoğun ilgiyle karşılaştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Agrobest Grup, yüksek teknoloji ile üretilen tarım çözümleri ve konumundan kaynaklanan lojistik avantajı ile birçok ülkenin tarım sektöründeki tedarikçisi olma yolunda gün geçtikçe daha da büyüyor. Bu sebeple standımıza yönelik yabancı ziyaretçi sayısının yükselişi de her yıl daha da artıyor. Ziyaretçilerimize Agrobest Grup'un inovatif yaklaşımını, teknolojisini, ürün ve hizmet kalitesini anlattık. Stratejik sektörlerin başında gelen tarımda Agrobest Grup'un gücünü ve dünyadaki potansiyelimizi bir kez daha paydaşlarımıza aktardık. Şu anda 25 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu fuarın yeni pazarlar için katkı sağladığını söyleyebiliriz.

“Birçok ülke ile bağlantı kuruyoruz”

Tedarik Zinciri Direktörü Yusuf Güven fuarın uluslararası şirketleri bir araya getirdiğini belirterek, “Growtech Fuarı, tedarik zincirlerimizi çeşitlendirme ve daha sağlam hale getirme misyonumuz için önemli bir platform. Bu fuar, yeni müşteriler bulmamızın yanı sıra dünyanın birçok noktasından tedarikçilerle buluşmamıza da olanak sağlıyor. Dünyanın dört bir yanından önemli şirketlerin Türkiye pazarına açılmak için kapımızı çalması bizi son derece memnun etti. Burada birçok ülkeden firmalarla önemli ticari bağlantılar kuruyoruz. Growtech, bilgi birikimi ve deneyim paylaşımı için de önemli bir merkez. Yerli ve yabancı firmalarla buluşarak hem tarım sektörünün hem de ülke ekonomisinin gelişimine de katkı sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Geleceğe umutla bakıyoruz”

AD Rossen Genel Müdürü Çağrı Küçükdöğerli ise, Growtech Fuarı'nın oldukça verimli bir organizasyon olduğunu belirterek şunları söyledi:

AD Rossen olarak yurt içi ve özellikle yurtdışından katılan firmalardan ve üreticilerden gelen yoğun ilgi ve talepler, kendimizi test etmemiz konusunda önemli bir fırsattı. Bu konuda hem fuar standımızı hem de AD Rossen işletmemizi ziyaret eden katılımcılardan pozitif geri bildirimler aldık. Gelecek hedeflerimize yönelik çalışmalarımız için mevcut çalışma motivasyonumuzu AD Rossen ailesi olarak daha üst seviyelere taşıma fırsatı yakaladık. Üzerinde durulması gereken bir diğer konu da Agrobest Grup çatısı altında faaliyet gösteren AD Rossen'in ziyaretçilerimiz nezdinde “Agrobest Grup’un bir parçası olduğu” kavramının zihinlerde oturmaya başladığının anlaşılmasıdır. Kısacası 22. Antalya Growtech Fuarı, AD Rossen olarak emin adımlarla, kararlılıkla ıslah alanındaki çalışmalarımızı sergilediğimiz bir platform oldu. Yeni bilimsel gelişmeleri takip edip mevcut işimize uyarlayarak hem ulusal hem de uluslararası sebze sektöründe hedeflediğimiz noktalara ulaşmamız için bir zemin olduğunu düşünüyorum. Bu organizasyonda da AD Rossen olarak geleceğe inançla ve umutla baktığımızı bir kez daha gösterdik.”